måndag 1 mars 2010

1. mars: De fredløse


Shorty vil bli medlem av motorsykkelklubben Outlaws. I dokumentaren «De fredløse» ser du hvordan det gikk.

I 18 måneder fulgte et filmteam prøvemedlemmet Shorty i hans forsøk på å bli medlem av motorsykkelklubben Outlaws. Resultatet er blitt en dokumentarfilm som tar oss med inn i et miljø som ellers er lukket for omverdenen.

Outlaws MC er en av verdens største motorsykkelklubber. De siste årene har klubben hatt en eksplosiv vekst i Norge. I denne dokumentaren følger vi klubben i en motorsykkelsesong, fra sykkelen blir satt på veien i april til den settes inn igjen i oktober.

I Outlaws finnes det enorme kontraster innad i miljøet. På den ene siden fremstår medlemmene som folk flest. De har en vanlig jobb, kone og barn. Klubbmøtene kan til tider fremstå som en mannlig syklubb med kaffe og vafler. Men medlemmene forteller også om vold som en naturlig del av hverdagen. Denne dokumentaren viser begge sidene i et komplekst miljø. Det unike samholdet og vennskapet, versus et machomiljø preget av vold og kriminalitet.

I 18 måneder fulgte dokumentarfilmskaperne Jørn Berge Larsen og Knut Westad Shorty i hans søken etter å bli innlemmet i motorsykkelklubben. På denne måten blir vi kjent med menneskene i et miljø som ellers er lukket for omverdenen. Filmen gir et nyansert bilde av hvordan det er å være medlem av en motorsykkelklubb. På godt og vondt.

http://www.tv2underholdning.no/reflektor/1-mars-de-fredloese-3136351.html

2 kommentarer:

  1. Den som fixar fram filmen får en tårta

    SvaraRadera
  2. Tv2 sumo er gratis denne uken, men de har selvsagt fjernet den dokumentaren.

    Sylo

    SvaraRadera